Vacature werkvoorbereider bouwkundige brandpreventie

Wil jij werken bij een specialist in de bouw en meewerken aan het brandveilig maken van gebouwen waarin mensen wonen, werken of verblijven? Ben jij iemand die in een ad hoc omgeving de juiste prioriteiten weet te stellen? Houd jij ervan secuur en servicegericht te werken en ben jij communicatief sterk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij je bieden

 • Een fulltime functie waarbij je de vrijheid krijgt het werk naar eigen inzicht in te delen;
 • Een fijne werksfeer binnen een enthousiast team, waarbij gewerkt wordt aan het continu verbeteren van de dienstverlening;
 • Een gevoel van thuiskomen als je op zoek bent naar een werkgever die je vraagt je steentje bij te dragen, je verantwoordelijkheid te nemen en je eigen ideeën vooral te delen;
 • Voldoende ruimte voor ontwikkeling en groei. Het uitbreiden en bijhouden van je kennis op het gebied van brandpreventie wordt zeker aangemoedigd, zo ook wat betreft BIM modellen;
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit betekent onder andere een goede pensioenvoorziening en 25 vakantiedagen;
 • Uitzicht op een langdurig dienstverband bij een groeiende organisatie.

Wat houdt de functie in?

Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het vertalen van het programma van eisen naar een werkplan. Hierbij hoort ook het opstellen van de planning. Deze communiceer je naar zowel de klant als de onderaannemers/monteurs. Daarbij bewaak je de voortgang en de onderling gemaakte afspraken.

Daarnaast vallen onderstaande werkzaamheden onder jouw verantwoordelijkheid:

 • Het inkopen van materiaal, materieel en onderaanneming;
 • het maken van plannen van aanpak/werkplannen;
 • het bewaken van projectbegrotingen;
 • het controleren van de door de onderaannemers aangeleverde documentatie;
 • het verzamelen van de opleverstukken van de verschillende onderaannemers;
 • het maken van de planningen m.b.t. uit te voeren werkzaamheden en de communicatie hiervan;
 • het uitvoeren van diverse administratieve taken.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur richting bouwkunde;
 • Ervaring in de bouwkundige brandpreventie is een pré;
 • Je beschikt over goede vaardigheden op het gebied van MS Office, ervaring met IBIS is handig;
 • Je hebt kennis van het programma AutoCad, kennis van Revit is gewenst;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Om goed tot je recht te komen in de functie is het belangrijk dat je servicegericht bent en communicatief sterk op diverse niveaus. Je werkt nauwkeurig en bent kwaliteitsbewust. Je beschikt over goed commercieel inzicht. 

Over de RB+ Groep

De RB+ Groep is totaalleverancier van bouwkundige brandpreventie. Met ongeveer 80 eigen werknemers en daarnaast nog een flinke flexibele schil wordt dagelijks op een grote diversiteit aan bouwprojecten de brandveiligheid verzorgd. 

De werkmaatschappij Firejob houdt zich bezig met het brandwerend maken van kabel- en leidingdoorvoeringen door middel van steenwol, coating, kit en andere brandwerende producten. De werkmaatschappij Van der Aa Brandwerende Applicaties richt zich op het bekleden van plafonds, wanden en staalconstructies (kolommen en liggers) met brandwerende platen.

Het jongste bedrijfsonderdeel RB+ Bouwkundige Brandpreventie richt zich op totaalprojecten waarbij de bouwkundige passieve brandpreventie centraal staat. Binnen deze projecten worden de klanten totaal ontzorgd, waarbij voor elke discipline binnen het project de beste bouwpartner geselecteerd wordt.

Preficon Europe is de handelsonderneming van de RB+ Groep en bekleedt een prominente positie in de markt voor passieve brandpreventie binnen de bouw, industrie en scheepvaart. Het brandwerend plaatmateriaal van Preficon is verkrijgbaar bij diverse bouwmarkten in heel Nederland.

De RB+ Groep behoort tot de marktleiders in Nederland. Wij verzorgen de brandveiligheid onder meer in allerlei toonaangevende gebouwen, zoals grote ziekenhuizen, bioscopen, concertgebouwen en woontorens, maar ook in diverse gebouwen en complexen van lokale en landelijke overheden. De projecten bevinden zich met name in Nederland, maar soms ook in België, Duitsland of zelfs op de Nederlandse Antillen.

Onze passie is om met kennis en enthousiasme als team de brandveiligheid voor onze klanten in optima forma te verzorgen en daarmee op een duurzame en integere wijze de veiligheid van mensen te waarborgen.

Solliciteren

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Anita Stuiver, Personeelsfunctionaris. Zij is bereikbaar via het algemene nummer: 0416-561010.

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt je sollicitatiebrief met cv mailen naar Anita Stuiver via vacature@rbplus.nl.

Heb je vragen over onze vacatures?

Anita Stuiver

Personeelsfunctionaris
RB+ Groep

  +31 (0)416 56 10 10
  a.stuiver@rbplus.nl

Meer nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.