0416 56 10 10

Energiekwartier in opdracht

Het Energiekwartier ligt in een stoere en stedelijke omgeving aan de rand van het centrum van Den Haag en ontleent zijn naam aan de voormalige elektriciteitsfabriek in de wijk Regentesse-Zuid. De omgeving omvat een aan het water gelegen bedrijventerrein, waar naast de fabriek industriële en stoere panden staan.

Gefaseerde transformatie

Het Energiekwartier wordt in fasen getransformeerd tot een gevarieerd woon- en verblijfsgebied. Eerst wordt Volta gebouwd, dit eerste deelproject bestaat uit 72 sociale huurappartementen.

Daarna volgt deelproject 2 met de naam Edison. Edison is gelocaliseerd tussen de Loosduinseweg en Zamenhofstraat en voorziet naast de 100 vrije sector huurappartementen ook 58 koopwoningen in verschillende categorieën. Zo komen er 25 stadswoningen, 21 appartementen, 4 maisonnettes en 8 penthouses.

Werkzaamheden

In opdracht van Heijmans Woningbouw gaat Firejob de brandwerende sparingen en doorvoeringen brandveilig realiseren. Naar verwachting is Volta in 2017 gereed voor oplevering en zal Edison begin 2018 worden opgeleverd.Foto: Klunder Architecten

Havenweg 20C Waalwijk    +31 (0)416 56 10 10    info@rbplus.nl