0416 56 10 10

Gemeentehuis Westland in opdracht

Het nieuwe gemeentehuis Westland bestaat uit twee gebouwen: een publieks- en bestuurscentrum en een kantoorgebouw. Op de Verdilaan in Naaldwijk komt het Westlands publieks- en bestuurscentrum en ongeveer 750 meter verderop komt het kantoorgebouw van de gemeente Westland.

Transparant en representatief

Architectenbureau cepezed heeft als uitgangspunt voor het ontwerp het idee van de kas gebruikt, zakelijk van buiten en van binnen zeer uitnodigend en representatief. Deze benadering is in het ontwerp van de beide gebouwen terug te zien.

Het publieks- en bestuurscentrum

Het publieks- en bestuurscentrum is het politieke hart van de gemeente waar de raads- en commissievergaderingen worden gehouden. Hier wordt ook de publieksbalie gehuisvest voor burgers en ondernemers. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en is 5.280 m2 groot.

Het gemeentekantoor

Het kantoorgebouw aan de Laan van de Glazen Stad is ingedeeld in twee kantoorgedeeltes met in het midden een prachtig, hoog en licht atrium. Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen en is 5.660 m2 groot.

In opdracht van Homij Technische Installaties gaat dochterbedrijf Firejob de brandwerende afdichtingen maken. Naar verwachting kan het nieuwe gemeentehuis in de zomer van 2017 haar deuren openen. Foto: Architectenbureau cepezed

Havenweg 20C Waalwijk    +31 (0)416 56 10 10    info@rbplus.nl