0416 56 10 10

Noord/Zuidlijn

Voor vijf stations aan de Noord/Zuidlijn te Amsterdam voert dochteronderneming Van der Aa in opdracht van de bouwcombinatie VIA (Visser & Smit Bouw en Imtech Building Services) de brandwerende werkzaamheden uit.

Ongekend veel roltrappen

De vijf stations die het project omvatten zijn het Centraal Station, Station Rokin, Station Vijzelgracht, Station De Pijp en Station Europaplein. Binnen deze locaties worden de onderzijden van de roltrappen voorzien van 90 minuten brandwerend bekleding. De stations samen tellen 91 roltrappen, waarbij de grootste roltrap 45 meter lang is. Naast de montage van het brandwerend plaatmateriaal worden ook de houten balklagen door van de Aa geconstrueerd. Deze constructieve balklagen worden nauwkeurig berekend en uitgetekend. Nog niet eerder zijn er zoveel vrachtwagens vol hout binnen een project verwerkt. Ook het transport van het materiaal wijkt af van de gebruikelijke manier, deze worden op dit project namelijk heel passend per trein aan- en afgevoerd.

Werkzaamheden plus

Naast de bekleding van de roltrappen worden binnen de stationslocaties diverse situaties, waaronder wanden, plafonds en staalconstructies, brandwerend bekleed. Al deze werkzaamheden vinden plaats op gemiddeld 30 meter onder de grond. 


Wilt u meer informatie over dit project?
 


Mark van Ingen

Projectleider/planner
Van der Aa

  +31 (0)416 56 10 10
  mark@vanderaa..com
 


 
Project van:Van der Aa
Branche:Overheid, openbaar vervoer
Locatie:Amsterdam
Opdrachtgever:VIA bouwcombinatie (Visser & Smit Bouw en Imtech Building Services)
Beeldmateriaal:Benthem Crouwel Architects
Havenweg 20C Waalwijk    +31 (0)416 56 10 10    info@rbplus.nl