HagaZiekenhuis

In Den Haag is het HagaZiekenhuis op de locatie Leyweg met nieuwbouw het bestaande gebouw uitgebreid om meer functies op één locatie te concentreren. Opdrachtgever VolkerwesselsHaga laat RB+ Groep-dochter Van der Aa hierbij zorgdragen voor de bekleding van de staalconstructie en de brandwerende coating op dit project. Firejob verzorgt de brandwerende doorvoeringen voor deze nieuwbouw, maar ook voor het nog te renoveren bestaande gedeelte van het ziekenhuis.

Brandwerende staalconstructie

Om de staalconstructie van de nieuwbouw van het Juliana Kinderziekenhuis/Moeder- en Kindcentrum, het OK-complex en het Hart- en Vaatcentrum en het tweede deel van de renovatie van het bestaande ziekenhuis zo brandveilig mogelijk te bekleden, maakt Van der Aa gebruik van de producten Thermacor-S, Promatect-H en Glasroc-F. Hiernaast zorgt de brandwerende coating van het type Interchar 1160 op enkele kolommen ervoor dat er een totale brandwerende isolatie ontstaat, mede hierdoor is het gebouw brandveilig. Naast de werkzaamheden van Van der Aa regelt zusterbedrijf Firejob het brandwerend afdichten van doorvoeringen en sparingen op het installatiewerk binnen dit project.

Brandwerende sparingen in nieuwbouw, renovatie en onderhoud

Firejob heeft ruim 8000 sparingen op 37.000 m2 nieuwbouw van het Juliana Kinderziekenhuis/Moeder- en Kindcentrum, het OK-complex en het Hart- en Vaatcentrum uitgevoerd. De werkzaamheden van het tweede deel, 18.500 m2 renovatie van het bestaande ziekenhuis, zijn reeds gestart. Wanneer ook deze fase naar alle teveredenheid wordt afgerond, zal Firejob in een periode van 20 jaar zorgdragen voor het onderhoud binnen de 107.000 mvan het gasthuis. Mede door onze activiteiten is en blijft het gehele gebouw brandveilig. 

Aan de luchtdichtheid van het OK-complex worden hoge eisen gesteld. Alle doorvoeringen binnen deze ruimten zijn 100% luchtdicht uitgevoerd om een optimale luchtstroom te garanderen. Naast technisch vakmanschap leveren wij op dit project een digitaal dossier aan waarin wij alle genomen maatregelen inzichtelijk maken voor onze opdrachtgever. Daarnaast ontvangt de opdrachtgever een garantiecertificaat dat de kwaliteit van ons materiaal en onze werkzaamheden waarborgt gedurende de komende tien jaar.

Digitaal projectdossier

Door een digitaal dossier op dit project aan te leveren maaken Van der Aa en Firejob alle gegevens en genomen maatregelen inzichtelijk voor haar opdrachtgever. Daarnaast ontvangt de opdrachtgever een garantiecertificaat die de kwaliteit van het gebruikte materiaal en de werkzaamheden waarborgt.

Project van :Van der Aa en Firejob
Branche :Zorg
Locatie :Den Haag
Opdrachtgever :VolkerwesselsHaga (o.a. Boele & Van Eesteren, Imtech, VolkerWessels)
Beeldmateriaal :Boel & van Eesteren

Wilt u meer informatie over dit project?

Steve de Graaf

Projectleider
Firejob 

  +31 (0)416 56 10 10
  s.degraaf@firejob.nl

Gerelateerde nieuws

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.