Wijnhavenkwartier

In de studentenstad Den Haag heeft Firejob in opdracht van Heijmans en Verstappen van Amelsvoort de brandwerende afdichtingen voor het getransformeerde Wijnhavenkwartier uitgevoerd. Studenten, winkeliers en bewoners van dit complex verblijven zo in een brandveilige omgeving.

Transformatie

In het hart van Den Haag is gewerkt aan één van de grootste binnenstedelijke kantoortransformaties in Nederland. Het wat saaie gebouw uit de jaren zeventig, van deels het voormalige ministerie van Justitie & Veiligheid en deels Binnenlandse Zaken & Koninkrijkrelaties, is getransformeerd tot universiteitsgebouw annex wooncomplex met appartementen, horeca, winkels en een parkeergarage op een bijzonder gewilde locatie midden in de stad.

Het gebouw werd tot op het betonskelet gesloopt en daarna weer helemaal opgebouwd. Op de begane grond is plaats voor de horeca en winkels. De onderwijsruimten voor zo’n 3500 studenten van de Universiteit Leiden liggen op de lagere verdiepingen in een u-vorm rondom de daktuin. Naast het gebouw is flink wat volume toegevoegd voor de collegezalen. De vijfde tot en met twintigste verdieping van de toren tellen in totaal 162 appartementen en 8 penthouses met ieder een eigen balkon.

Wat kan Firejob voor u betekenen?

Wist u dat u als eigenaar/beheerder eindverantwoordelijk bent voor het verzorgen van een (brand)veilige omgeving voor de mensen in gebouw? Firejob kan u als pandeigenaar of pandgebruiker ondersteunen bij de advisering en uitvoering van de Brandwerende Afdichtingen en Brandveilige Doorvoeringen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

 

Project van :Firejob
Branche :(Semi) overheid, bouw
Locatie :Den Haag
Opdrachtgever :Heijmans en Verstappen van Amelsvoort
Beeldmateriaal :Stefan Müller

Wilt u meer informatie over dit project?

Steve de Graaf

Projectleider
Firejob 

  +31 (0)416 56 10 10
  s.degraaf@firejob.nl

Gerelateerde nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.