OV Terminal Breda

In Breda werd vier jaar gebouwd aan de Openbaar Vervoer Terminal (OVT) naar het ontwerp van Architectenbureau Koen van Velsen. In opdracht van Bouwcombinatie OVT zorgen dochterondernemingen Van der Aa en Filejob samen voor de brandwerendheid van het gebouw waar alle vormen van openbaar vervoer samenkomen.

Brandwerendheid

Openbaar Vervoer Terminal Breda is een nieuw bouwwerk tegen de binnenstad van Breda aan. In 2017 wordt het gebouw uitgeroepen tot "Gebouw van het Jaar". De terminal wordt gebouwd met het oog op de aansluiting van Breda op de HSL in de richting van Antwerpen en Parijs. Om dit colossale gebouw voldoende brandveilig te maken, draagt Van der Aa zorg voor de bekleding van de staalconstructie met Glasroc-F en brandwerende coating Interchar 1120.

Daarbij zorgt zij voor de bekleding van de kanaalplaatvloer op het gehele complex met Promatect-100 en Rockfon Facett platen welke ook voor een thermische isolatie zorgen. Deze brandwerende bekleding die Van der Aa aanbrengt op de draagconstructie zorgt ervoor dat de draagkracht van de constructie langer behouden blijft. Verdere werkzaamheden die Van der Aa hier verricht, zijn het plaatsen van drukschotten, deurportalen en het afdichten van dilataties.

Naast Van der Aa helpt RB+ Groep-dochter Firejob bij het brandveilig afdichten van de doorvoeringen en sparingen van het installatiewerk zodat er een veilige situtatie ontstaat voor reiziger, bezoeker en bewoner In nauwe samenwerking met de gemeente, brandweer en opdrachtgever hebben wij dit project, met op piekmomenten 20-30 mankracht in montage, tot een goed einde weten te brengen.

Inzichtelijk

Door digitale dossiers op dit project aan te leveren, maken Van der Aa en Firejob alle gegevens en genomen maatregelen inzichtelijk voor haar opdrachtgever. Constructie-tekeningen met daarop de aangebrachte brandwerende applicaties, aangegeven middels gekleurde arceringen en uittrekstaten waarin alle brandwerend behandelde constructie-onderdelen zijn gespecificeerd maken onderdeel uit van het dossier. Naast de dossiers ontvangt de opdrachtgever van beide een garantiecertificaat die de kwaliteit van het materiaal en de gedane werkzaamheden waarborgt.

Project van :Van der Aa, Firejob
Branche :Utiliteitsbouw
Locatie :Breda
Opdrachtgever :Bouwcombinatie OVT (Hurks, Ballast Nedam)
Beeldmateriaal :Hurks Bouw
Brandveiligheid openbaar Vervoer Terminal Breda | RB+ Groep
Brandveiligheid openbaar Vervoer Terminal Breda | RB+ Groep
Brandveiligheid openbaar Vervoer Terminal Breda | RB+ Groep
Brandveiligheid openbaar Vervoer Terminal Breda | RB+ Groep

Wilt u meer informatie over dit project?

Micha van Dun

Projectleider
Firejob 

  +31 (0)416 56 10 10
  micha@firejob.nl

Gerelateerde nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.