Gershwin Brothers plus Firejob

In de Amsterdamse Zuidas, op de belangrijke hoek Buitenveldertselaan-De Boelelaan, wordt het complex Gershwin Brothers gebouwd.

In twee gebouwen George & Ira komen 160 woningen in het middeldure huursegment. Beide gebouwen zijn vernoemd naar de broers George en Ira Gershwin en zijn in samenhang ontworpen, maar hebben elk hun eigen karakter. Het hoge hoekgebouw George is stoer en sober en ligt direct aan de kruising, het aanknopingspunt met de VU en omgeving. Het naastgelegen Ira is warmer van kleur, kleiner van schaal en rijker aan details. Tussen de gebouwen ligt een landschappelijk ingerichte groenstrook, met bij Ira een privéhof aan het water. Onder het project komt een gezamenlijke parkeergarage van twee lagen.

Met Gershwin Brothers wordt de belangrijke hoek van de Gershwin-strook tegenover de VU gevormd. In deze strook zijn straks in totaal 1.300 woningen gerealiseerd.

Onze werkzaamheden

Firejob zal in opdracht van Hurks Bouw 's-Hertogenbosch voor alle 160 woningen en publieke ruimte de brandwerende doorvoeringen verzorgen. Medio 2017 zal Gershwin Brothers opgeleverd worden. 


FOTO // LEVS Architecten

Meer nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.