Reinier de Graaf Gasthuis

Voor bouwkundig aannemer Hurks hebben RB+ Groep dochterondernemingen Firejob en Van der Aa bij de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft zorggedragen voor een brandveilige omgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers.

Kenmerkende nieuwbouw

Op het parkeerterrein tussen de huidige gebouwen van het Reinier de Graaf Gasthuis is hard gewerkt aan een modern medisch centrum van ruim 56.500 m2 dat in 2015 is opgeleverd. De vorm van het nieuwe gebouw lijkt op de Esculaap (slang met staf), het oude Griekse symbool voor de geneeskunde. Door deze kenmerkende bouw worden de verschillende afdelingen op alle verdiepingen met elkaar verbonden.

Brandwerende materialen

Van der Aa heeft bij dit project de hoofddraagconstructie van de nieuwbouw brandwerend bekleed. Hierbij heeft zij onder meer brandwerend plaatmateriaal en brandwerende coating gebruikt. Inmiddels is de nieuwbouw al enige tijd wind- en waterdicht. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het implementeren van de installaties. Firejob heeft inmiddels al meer dan 50.000 brand- en rookwerende en luchtdichte afdichtingen gerealiseerd. Hierbij gebruikt zij onder meer brandwerende kit en steenwol voorzien van een brandwerende coating. Op de plekken waar kunststof leidingen een brandscheiding doorkruisen, past Firejob brandmanchetten toe. 

Omvangrijke werkzaamheden

Firejob heeft de duizenden brand- en rookwerend afgedichte sparingen genummerd, gefotografeerd en op tekening ingetekend. Hiervan ontvangt de opdrachtgever aan het einde van het werk een volledig digitaal dossier. 

Leest u meer over de ziekenhuisnieuwbouw en onze werkzaamheden bij het Reinier de Graaf Gasthuis in Installatie en Bouw.

Project van :Firejob, Van der Aa
Branche :Ouderen en Gezondheidszorg
Locatie :Delft
Opdrachtgever :Hurks Bouw
Beeldmateriaal :Hurks Bouw

Wilt u meer informatie over dit project?

Micha van Dun

Projectleider
Firejob 

  +31 (0)416 56 10 10
  micha@firejob.nl

Gerelateerde nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.