Stationspassage CS

In Eindhoven heeft Van der Aa bijgedragen aan een brandveilige omgeving voor de reizigers in en om het Centraal Station Eindhoven (CS Eindhoven). De brandwerende applicaties voor de herinrichting van het CS Eindhoven zijn in opdracht van Heijmans uitgevoerd.

De stationspassage Eindhoven

Het Centraal Station van Eindhoven is in 1956 gebouwd en is één van de grootste rijksmonumenten van de lichtstad. Met de herinrichting is het CS Eindhoven klaar om het groeiend aantal reizigers vloeiend te kunnen laten doorstromen. Dagelijks bezoeken 60.000 treinreizigers het station. Dit zijn er naar schatting 115.000 in 2020. Met de nieuwe, 13 meter brede reizigerspassage, kan het station een dubbele capaciteit treinreizigers aan.

Naast de verbreding van de stationstunnel wordt er ook een loungepassage gebouwd op de plaats van de huidige stationspassage. Deze ruimte vormt het rustcentrum van het station. In 2013 is er aangevangen met de werkzaamheden en in 2016 zijn de werkzaamheden voor de nieuwe stationpassage afgerond.

Brandwerende Applicaties

Van der Aa Brandwerende Applicaties heeft de hoofdraagconstructie van de passage brandwerend bekleed en zusterbedrijf Firejob heeft de sparingen en doorvoeringen brandwerend afgedicht. Hiermee is de bouwkundige brandpreventie voor de stationspassage brandveilig opgeleverd.

Project van :Van der Aa
Branche :Vervoer en (semi)overheid
Locatie :Eindhoven
Opdrachtgever :Heijmans
Beeldmateriaal :Heijmans

Wilt u meer informatie over dit project?

Lucien Delissen

Projectleider
Van der Aa

  +31 (0)416 56 10 10
  l.delissen@vanderaa.com

Gerelateerde nieuws

2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.