RAI Elicium Centre

In opdracht van VBK Groep heeft Van der Aa de hoofddraagconstructie van het RAI Elicium Centre voorzien van circa 7,5 kilometer aan brandwerende bekleding.

Elicium Centre

Het Elicium Centre is het jongste gebouw van de Amsterdam RAI en is van de hand van architectenbureau Benthem Crouwel. Het gebouw is te benaderen via de D-ingang van het Amsterdam RAI terrein dichtbij gelegen aan de ringweg A10 rond Amsterdam. Het gebouw bestaat uit een Ballroom, 4 congreszalen en een twintigtal kleine vergaderzalen. 

Pluspunten

De complexiteit in de werkzaamheden zat met name in de ronde overgangen in de spanten van de Ballroom van de vloer- naar de wandconstructie en van de wand- naar de dakconstructie. De bekleding is daar rond meegevormd.  Bovendien moest de draagconstructie van de Ballroom worden voorzien van een brandwerende coating in een passende kleur en bestand tegen weersinvloeden. Voorts werd er een grote mate van flexibiliteit in de planning van Van der Aa verlangd, aangezien de Ballroom gedurende het project al gedeeltelijk in gebruik was genomen. Desalniettemin heeft Van der Aa dit project naar alle tevredenheid van opdrachtgever en betrokken instaties brandveilig opgeleverd.

Project van :Van der Aa
Branche :Utiliteitsbouw
Locatie :Amsterdam
Opdrachtgever :VBK Groep
Beeldmateriaal :Benthem Crouwel Architects
Brandwerende bekleding en coating RAI Elicium Centre | RB+ groep
Brandwerende bekleding en coating RAI Elicium Centre | RB+ groep

Wilt u meer informatie over dit project?

Peter den Hartog

Projectleider
Van der Aa 

  +31 (0)416 56 10 10
  peter@vanderaa.com

Gerelateerde nieuws

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.